Opstartkosten, tools en training voor VoIP oplossingen

In dit deel wil ik onderzoeken of add-ons, wijzigingen en upgrades algemene kostenbesparingen opleveren voor VoIP. VoIP-integraties is mogelijk bij alle bedrijven, ongeacht hun omvang. En hoewel de initiële investering hoog kan lijken de totale waarde van VoIP weegt zeker op tegen de kosten.

Add-on kost
Bedrijven besparen bijna 98 procent op verplaatsingen, toevoegingen en veranderingen met een VoIP-systeem ten opzichte van een traditionele telefoonsysteem omdat VoIP veel flexibeler is. Met VoIP kan je per werknemer een telefoonnummer toezijzen. Met een traditioneel systeem moet je dit laten veranderen wanneer een werknemer van werkplek wjizigt of een ander nummer wil. De kostprijs voor het toevoegen, wijzigen of verplaatsen van zo’n 088 nummer is ongeveer €5 tot €35.

aterisk voip centraleEr zijn twee factoren die van belang zijn bij een VoIP-oplossing: het toevoegen van gebruikers en het toevoegen van functies. Een VoIP-systeem in een bedrijf met ongeveer 50 medewerkers heeft wellicht niet dezelfde voordelen in termen van totale kosten dan een bedrijf dat groeit naar 70 of 80 werknemers. Je kan een IP-private branch exchange (PBX) overwegen en uw service provider vragen hoe de kosten zich verhouden als u meer gebruikers toevoegt aan uw systeem. Er kan een bepaalde range aan kosten zijn afhankelijk van hoeveel werknemers u nodig hebt om toegang te verlenen aan het telefoonsysteem.

Wanneer er nieuwe functies toegevoegd moeten worden is het verstandig om na te gaan hoe deze functies worden geleverd en of u bepaalde systemen moet updaten. Afhankelijk van de grootte van uw onderneming en het aantal functies die u wilt toevoegen moet u misschien van tevoren een kosten-batenanalyse laten uitvoeren. U moet ook bedenken hoe moeilijk het zal zijn voor de overgang naar een meer geavanceerd systeem als uw bedrijf groeit.

Wijzigingen en Upgrades
Wanneer de tijd rijp is voor verandering of voor een upgrade van uw VoIP-systeem dan zou u het eerst kunnen denken aan een IP PBX. Net als andere apparatuur kan een IP PBX niet meer van deze tijd zijn en omdat het uw eigen VoIP-apparatuur is, zullen deze kosten ook voor uw rekening komen. Echter, als u een hosted VoIP-systeem heeft hoeft u zich geen zorgen te maken om deze kosten omdat de kosten worden gedragen door uw service provider. Vervolgens dient u aan vervanging van uw telefoons en headsets te denken als ze niet compatibel zijn met add-ons of andere wijzigingen die u aanbrengt aan het systeem. Bijvoorbeeld, als u een upgrade uitvoert naar high definition spraak kunnen uw headsets en telefoons wellicht niet geschikt zijn voor deze data. Dit kan leiden tot een investering terwijl uw werknemers deze upgrade niet eens kunnen gebruiken.

Totale besparing voor uw bedrijf
Afhankelijk van het type VoIP systeem waarnaar u op zoek bent, is het mogelijk een aanzienlijke kostenbesparing door te voeren wanneer u besluit over te stappen van een traditioneel telefoonsysteem naar een voip centrale mkb. Gemiddeld kost een traditionele telefoonlijn per werknemer tussen de €40 en €60 per maand. Bij de aankoop van een PBX hoeft u mogelijk geen een lijn voor elke telefoon te hebben en kan het meerdere toestellen afhandelen maar je zal nog altijd een lijn voor elke oproep die uitgaat of binnenkomt moeten hebben. Uitgaande van twee lijnen per toestel betekent dat ongeveer €50 per maand aan kosten per telefoonlijn.

Bij een zakelijke VoIP oplossing gaan uw kosten met ongeveer de helft omlaag, tot 25 euro per maand per gebruiker (of zelfs nog minder). VoIP service providers berekenen doorgaans de kosten van service en onderhoud door in hun prijzen/abonnementen. Analoge telefoons zijn steeds meer achterhaald, terwijl de prijzen van VoIP telefoons aanmerkelijk zijn afgenomen in de afgelopen jaren, waardoor eenvoudige VoIP telefoons zeer betaalbaar zijn geworden. De totale kosten voor het implementeren van een VoIP oplossing is aantrekkelijk, zeker gezien de vele mogelijkheden waaruit gekozen kan worden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.